Succesvol worden? Stop hiermee

Pieter Schop

29 augustus 2022

Wat doen succesvolle ondernemers wat anderen niet doen? Ten eerste stellen ze doelen en zetten actie richting hun doelen. Daarnaast richten ze zich op kansen en zijn ze zich bewust van hun talenten en tekortkomingen. En tot slot doen ze vooral heel veel dingen niet. Ben jij er klaar voor om je ondernemerschap naar een volgend niveau te tillen. Stop hiermee;

  1. Stop met energie steken in dingen die je niet kunt veranderen

De aanhoudende regen, de file waar je in staat, agressieve mensen in het verkeer. Geef het maar op, je kunt het niet veranderen.  Om succesvol te worden adviseer ik je om je energie niet te steken in wat je niet kunt veranderen. In plaats daarvan focussen succesvolle mensen zich op hetgeen ze wel kunnen veranderen, waaronder zichzelf.

  1. Stop met jaloers zijn

Jaloezie heeft vaak een negatieve lading. Dit is echter niet geheel terecht. In jaloezie zit een boodschap. Wanneer iemand iets heeft wat jij niet hebt, schuilt hier een verlangen in. Wat heeft de ander wat jij graag zou willen hebben? Onderzoek het, oordeel niet en besef je dat je datgene wat je wilt zelf in de hand hebt.  Zorg ervoor dat je dicht bij het succes van de ander komt, en leer van hem of haar. Zodoende leer je en ontdek je hoe je kunt bereiken wat je wilt.

  1. Stop met vingerwijzen

De ander de schuld geven, we kennen het allemaal. Wanneer je echter naar een ander wijst zijn er nog altijd drie vingers die naar jezelf wijzen. We wijzen vaak naar anderen omdat de ander een pijnlijke emotie in ons oproept. Je wordt in contact gebracht met iets wat je niet in jezelf wilt aanraken. Je hoort de ommekeer al. Succesvolle mensen nemen de verantwoordelijkheid over hun eigen leven. Vingerwijzen hoort daar niet bij.

  1. Stop met tijd besteden aan randzaken

De welbekende 80-20 regel. Slechts 20% van jouw acties dragen bij aan 80% van je resultaat. Het wordt dus hoog tijd om je eens af te vragen met welke 80% van je taken je zou kunnen stoppen. Ik weet het, dit klinkt eng, vooral voor een perfectionist als ik. In je eigen ogen denk je vast dat alles wat je doet belangrijk is. Toch daag ik je uit om hier eens mee te experimenteren. Pak een stuk papier, schrijf je acties op, en strepen maar. Je zult genieten van de zeeën van tijd.

  1. Stop met die volle agenda

We hebben doelloze tijd nodig om tot creativiteit te komen. Succesvolle ondernemers plannen dan ook tijd in om tot rust te komen. Daar hoort geen volle agenda bij. Of het nu een nacht goed slapen is, een yogales, een lange wandeling, een extra lange douche of een dag luieren op de bank, vaak vind je in rust de oplossing voor een probleem of ontstaat er een creatieve explosie. Belangrijk hierin is om je beeldschermen en prikkels te laten voor wat ze zijn. Uitzetten die hap. Alle succesvolle mensen hebben één ding gemeen; ze brengen minimaal 10 minuten per dag in volledige stilte door.

Ps. Ben je benieuwd wat je juist wel moet doen om een volgende stap te zetten met je conscious business? Dat deel ik graag met je. Plan een gratis en vrijblijvende kennismaking met me in en we gaan samen op onderzoek. De afspraak maak je direct door hier te klikken.

Succes met niet meer doen!

Pieter

 

 

 

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin