Je creativiteit boosten doe je zo

Pieter Schop

29 augustus 2022

Meer pakkende teksten op papier? Meer inspirerende video’s opnemen? Artikelen schrijven die het verschil maken? De sleutel hiertoe; boost je creativiteit. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet.

Soms heb ik van die dagen dat er vrij weinig uit mijn handen komt. En laten dat precies de dagen zijn dat ik mezelf had voorgenomen om content te schrijven. Versuft kijk ik voor mijn beeldscherm uit, terwijl ik me al vijf keer heb laten afleiden door andere werkzaamheden.

Ik herpak mezelf, bekijk dat blok in mijn agenda nog een keer; ‘Content artikelen schrijven’. Ik sta op, drink een glas citroenwater en zet een heerlijke plaat op, lekker hard. ‘Butterfly’ van Crazy Town. Heerlijk, doet me denken aan mijn middelbareschooltijd. Ik adem diep door en breng mijn lichaam in beweging. Hoe meer ruimte ik inneem, hoe meer het stroomt.

Na het eerste nummer leg ik een schrijfblok op tafel. Ik zet de volgende plaat op en breng mijn lichaam weer in beweging. Tussen het dansen door pak ik mijn pen en schrijf ik woorden op die bij me opkomen. Bovenaan het vel schrijf ik; Wat kan ik mijn volgers geven?

Met de energie gierend door mijn lijf ga ik na het tweede dansnummer zitten en zet mijn pen op het papier. Ik begin met het schrijven van de zin ‘Wat ik te geven heb is…’. Het eind van de zin verandert steeds. Na vijf minuten staan er zeker vijfentwintig zinnen op papier. Ik omcirkel er vijf waar ik veel affiniteit mee voel.

Ik open de map op mijn laptop waar ik mijn content heb staan, en maak vijf Word documenten aan. Ik geef ze de naam van de onderwerpen die ik heb geselecteerd, en sluit de documenten.

Ik open het document met de titel ‘Je creativiteit boosten doe je zo’. Ik schrijf een alinea met mijn eerste hersenspinsels, terwijl ik dezelfde dansplaat als tien minuten eerder opzet. Mijn brein is geprogrammeerd dat dit nummer creativiteit oproept.

Wanneer mijn schrijven stagneert zoek ik online op de term ‘Tips voor meer creativiteit’. Je leest het goed, na mijn eerste eigen ingevingen laat ik me inspireren door anderen. Ik onderzoek of ik informatie vind die bij me resoneert en mijn artikel verrijkt. Hier besteed ik 10 minuten aan.

De creativiteit is aan. Ik schrijf mijn artikel af. Zet een dikke punt na de laatste zin, rek me flink uit, stamp op de grond, en ga zitten voor mijn spellingscheck. Na de puntjes op de i rolt mijn blog uit de pers en is ie ready to go, en dat alles dankzij die frisse creatieve flow.

Ps. Dit artikel is in 15 minuten geschreven op basis van deze tips.

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin