De #1 reden waarom jij niet verder groeit

Pieter Schop

29 augustus 2022

“Wanneer je geen plan maakt voor je eigen leven, word je onderdeel van andermans plannen.” Tijdens een training van Remco Claassen hoorde ik deze quote tien jaar geleden voor het eerst. Remco is een entertrainer (lees; Stephen Covey meets Hans Teeuwen) op het gebied van leiderschap en effectiviteit. Hoewel ik nog in de wieg lag van mijn inner-awakening, heeft deze man mijn leven veranderd.

Geïnspireerd door opper-guru Stephen Covey legt Remco uit hoe je het leven naar je toe kunt trekken door een proactieve houding aan te nemen en het heft altijd in eigen hand te nemen. Remco is een van de redenen waarom ik nu doe wat ik doe; een plan maken voor mijn eigen leven, dat uitvoeren, en me vooral niet van de wijs laten brengen.

We hebben allemaal duizenden plannen. Je kent ze wel. Die goede voornemens die meestal aan het eind van het jaar in de kast liggen weg te rotten. Plannen om je bedrijf nu écht naar een volgend niveau te tillen. Om die nieuwe training te ontwikkelen. Dat boek te gaan schrijven. Of die videocursus op te gaan nemen.

De hoofdredenen waarom we onze plannen niet waarmaken heb ik onder andere geleerd van Ben Tichelaar, Kasper van der Meulen en Tony Crabbe. Ik heb ze meteen omgeturnd naar praktische tips, zodat je de bottlenecks direct kan tackelen. Hier heb je ze op een rijtje:

 1. De pijn of beloning is niet groot genoeg. Wij mensen zijn net ezels. Geen wortel of stok? Geen beweging. Als we de pijn of directe beloning niet voelen komen we moeilijk in actie. Anders gezegd; redelijk of goed zijn de grootste belemmeringen naar geweldig. Het zijn vaak de directe consequenties van ons nieuwe gedrag – pijn en plezier – die bepalen of we doorzetten of niet.
  Omdenktip: Schrijf het antwoord op de volgende vraag uit; wat ervaar ik als ik blijf doen wat ik altijd deed? Welke groei en voldoening laat ik liggen?
 2. We houden van gemak. Liever checken we tien keer onze mail of onze messenger dan dat we werken aan ingewikkelde, lange-termijn projecten. We zijn naast ezels ook gemaksdieren. Hier komt veel uitstelgedrag vandaan.
  Omdenktip: Plan blokken in je agenda waarin je werkt aan projecten die niet direct voldoening geven, veel van je vragen, maar wel voor de groei zorgen die je wilt maken.
 3. Het ontbreekt ons aan structuur, ritme en regelmaat. Vaak hebben we geen plan wat in kaart brengt hoe we onze doelen willen realiseren. Een doel zonder plan blijft een droom.
  Omdenktip: Maak een plan voor het bereiken van je doel. Help ik je graag bij trouwens. Klik hier om te ontdekken hoe.
 4. We missen focus. Door continu gehoor te geven aan alle prikkels, notificaties en afleidingen manifesteren we veel minder dan we kunnen. Anno 2022 is aandacht en focus het nieuwe geld.
  Omdenktip: zet alle notificaties op je telefoon uit, of leg dat ding überhaupt de helft van je dag in een kluis.

Mensen die onafhankelijk zijn kiezen hun eigen doel, nemen het initiatief en geven anderen nooit de schuld. Juist… Jij bent verantwoordelijk en niemand anders. Knoop dat in je oren, en handel ernaar. Zoals Covey zegt; maak je druk om waar je invloed op hebt, en laat de rest los.

Het stellen van doelen is de bron van verandering. Het managen van je eigen gedrag de sleutel om je doelen te bereiken.

Wil je eens gratis en vrijblijvend met me sparren over het realiseren van jouw business goals, plan dan een virtuele kop thee met me in. Ik vind het gaaf om hierover met je uit te wisselen.

Klik hier om een afspraak met me te maken.

Hug,

Pieter

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin