Wees trots op jezelf

Pieter Schop

29 augustus 2022

Het kost me vaak moeite om trots te zijn op mijn eigen prestaties, die ik soms niet eens meer zie. Het gevaar van negatieve gedachtenpatronen ligt op de loer. Tijd om uit deze spiraal te stappen en mijn focus te veranderen.

Ben jij net als ik een ondernemer die zich niet altijd bewust is van zijn eigen prestaties? Vind je dat het altijd beter kan en vind je het moeilijk om trots te zijn op jezelf? Pak een kop koffie of thee en gun jezelf de tijd om dit artikel te lezen. Vandaag geef ik je tips om trots te zijn op jezelf. Op weg naar meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld, en meer succes in jouw ondernemerschap!

Van actielijst naar goede voornemens
Ik start mijn computer en open de map ‘Persoonlijke Ontwikkeling’. Deze heilige map heb ik door de hectiek van alle dag al even niet geopend. Mijn oog valt op het document ‘Goede voornemens’. Toen ik een jaar geleden mijn beruchte actielijst heb verbrand (redactie; hij is weer terug), heb ik deze vriendelijk klinkende variant in de plaats genomen.

Gestructureerd als ik ben heb ik het document destijds keurig ingericht; dingen waar ik mee wil starten, dingen waar ik mee wil doorgaan en dingen waar ik mee wil stoppen. Ik kies bewust voor het woord willen in plaats van het woord moeten. Door willen centraal te zetten in je formulering neem je jouw eigen wensen serieus.  Waar moeten zorgt voor stress, zorgt willen voor verlangens.

In mijn ‘goede voornemens lijst’ komen louter onderwerpen aan bod waar ik energie van krijg. Dingen die ik wil. Vol verwachting begin ik te lezen. Ik ga een inspirerende werkplek vinden. Ik ga een nieuw product ontwikkelen om mijn klanten nog beter te helpen. Ik ga weer op reis naar Zuid-Europa. Ik voel de omvang van mijn hart toenemen wanneer ik dit hardop lees. Wat een energie.

Trots op jezelf
Ik krijg een glimlach op mijn gezicht. Nu ik het bovenstaande lijstje nog eens bekijk realiseer ik me dat ik al gestart ben met al mijn goede voornemens. Wanneer je elke dag een klein stapje zet zal je uiteindelijk realiseren hoe ver je bent gekomen.

Soms is het nodig om hiervoor terug te kijken waar je vandaan komt. Wat ooit je startpunt is geweest. Vier in de tussentijd elk klein succes en wees trots op jezelf. Dit kan al door jezelf een schouderklopje te geven, dat motiveert enorm.

Wanneer je trots op jezelf bent zal je merken dat je zelfvertrouwen toeneemt. Je zult jezelf meer waarderen en krijgt meer motivatie om nieuwe initiatieven te ontplooien. Waar je vervolgens weer trots op kunt zijn. Zo kom je vanzelf in een positieve flow van trots en dankbaarheid. Op weg naar een lichter leven.

Hierbij nog één keer kort mijn tips op een rijtje:

  • Wanneer een actielijst voor stress zorgt, vervang deze dan door een mooie lijst met goede voornemens.
  • Vervang ‘moeten’ door ‘willen’. Stress zal plaatsmaken voor verlangens.
  • Kijk af en toe terug naar waar je vandaan komt. Je zult dan beseffen hoe veel je al hebt bereikt. Schijf je succesen op.
  • En wees vervolgens trots op je prestaties en vier je succes. Dit kan al door jezelf een schouderklopje te geven.

Trotsheid oefenen
Ik daag je uit om elke avond tijdens het tandenpoetsen de vraag te stellen; ‘Waar ben ik trots op?’. Spreek het na het tandenpoetsen hardop uit en schrijf het vervolgens op in een boekje. Leg het boekje onder je bed en lees eens per week hardop terug wat je hebt opgeschreven. Haal voor elke diepe zin diep adem om de trotsheid ook echt te integreren in je lichaam. Voor je het weet ben je zo trots als een pauw.

Veel plezier met de oefening! Op weg naar ondernemen vanuit meer ontspanning.

Hug,

Pieter

Ps. Wil je eens met aandacht onderzoeken waar je als ondernemer naartoe wilt? Welke doelen je vanuit ontspanning wilt bereiken. Ik denk en kijk graag met je mee. Plan een gratis en vrijblijvende kennismaking in, en we gaan op onderzoek. We starten natuurlijk met wat je al hebt bereikt en waar je trots op bent ;). Klik hieronder om de afspraak in te plannen.

>>> Klik hier voor een gratis kennismaking en bepaal richting met jouw bedrijf.

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin