Wat maakt jou een bewuste ondernemer

Pieter Schop

29 augustus 2022

Toen de naam The Conscious Business Tribe kraakhelder tot me kwam bevroeg ik mezelf; wat is een conscious business en wat is een conscious entrepreneur? Want laten we eerlijk zijn, het woord conscious, bewust in het Nederlands, is nogal een containerbegrip.

The Conscious Business Tribe roept bij mensen veel verschillende associaties op. Gaat het over duurzaamheid? Over energie neutraal ondernemen? Over het verhogen van het collectieve bewustzijn? Dat waren vragen die ik terugkreeg.

De vragen en reacties van mensen maakten één ding kraakhelder voor me; op z’n minst had ik helder te krijgen wat een conscious business voor mij betekent. Want dat is tenslotte wat ik verkoop.

Een conscious business is voor mij een bedrijf waarvan de activiteiten bijdragen aan de heling van mens, dier en natuur. En een bedrijf waar geld verdienen en winst maken niet belangrijker zijn dan het realiseren van deze heling en het verrijken van de wereld.

Een conscious business heeft bovendien een hoger doel wat centraal staat boven het maken van (nog meer) winst. De leider – mogelijk jij – heeft vaak het vertrouwen dat het bedrijf winstgevend zal worden wanneer je je hart volgt. Dat is een goed uitgangspunt, maar ook een valkuil.

Het volgen van je hart is prachtig, maar kan er ook voor zorgen dat je te weinig kaders creëert om resultaat te behalen. Geef je hoofd de ruimte om structuur, ritme, regelmaat en doelen toe te voegen aan je hart en intuïtie. Die combinatie vormt de succesformule voor succesvol bewust ondernemerschap.

Wanneer je als bewuste ondernemer werkt vanuit je hart maar geen euro overhoudt per maand, zul je merken dat je in verkramping komt. Financiële zorgen kunnen zo impactvol zijn dat de ruimte die je geen ruimte meer voelt om te bouwen aan je bedrijf. Hierdoor zullen we nooit de heling realiseren die nodig is om het licht te laten zegevieren.

Verdien goed geld terwijl je je hart volgt. Maar laat geld geen obsessie worden. Verzamelen mensen om je heen om je hier scherp op te houden. Die je herinneren om terug te gaan naar je hart, én je handvaten geven om je plannen te realiseren. Verzamel een tribe, een conscious business tribe. Gelijkgestemden die jou helpen om jou en je onderneming naar een volgend niveau te tillen.

Waar dat begint? Bij het krijgen van inzicht in je huidige status quo. Hoe sta je er nu voor? Waar loop je tegenaan? Wat zijn de bottlenecks die jouw succes in de weg staan? Op deze vragen vind je hier antwoord.

Ben jij er klaar voor om met beide benen op de grond sky high te gaan met je bedrijf? Om minder te zweven en meer te manifesteren. Vul dan nu de conscious company scorecard in en ontdek hoe jij en je bedrijf er nu voor staan.

See you at the other side.

Pieter

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin