Nooit meer terug

Pieter Schop

29 augustus 2022

Niemand krijgt mij nog stuk, ik weet dat het me lukt
Onderweg naar mijn geluk, nooit meer terug
Nee, ik ga niet meer terug, ook al heb ik het zo druk
Ook al voel ik zoveel druk, nooit meer terug
In de storm vind ik rust, elke stap is nu bewust
Verder groeien is een must, nooit meer terug
Ik zet mijn leven in een verse, ga nooit meer in reverse
Ik wil niet meer in die sleur, nooit meer

(Fresku – Nooit meer terug – 2015)

Ken je die momenten waarop je die leuke vrouw of man niet durft aan te spreken? Je niet met video zichtbaar durft te zijn op je social kanalen? Je niet de juiste prijs durft te vragen voor je product? Je niet durft te investeren in je bedrijf? De angst om af te gaan, je afgewezen te voelen, of te voelen dat je faalt. En je vervolgens realiseert dat je eigenlijk jezelf afwijst door niet te doen wat je moet doen om te floreren.

Ik heb duizenden van dit soort momenten gekend. Ik verkoos veiligheid boven avontuur. Risico’s ging ik uit de weg. Ik wilde vooral niet dat mijn spaarrekening zou inkrimpen en bewandelde het gebaande carrièrepad wat ik voor mezelf had bedacht. Ondertussen was ik bang voor verandering. Bang om uniek te zijn. Om eruit te springen. Stuck in my comfort zone.

De comfort zone is de remmende factor voor verandering en persoonlijke groei. De comfort zone is het gebied waar jij je bevindt wanneer je doet waarvan je weet dat je het kunt. Die lasagne die je elke maandag maakt en iedereen ‘wel lekker’ vindt. Het voorzitten van de wekelijkse vergadering op je werk waar iedereen zit te gapen of met zijn nieuwe iPhone S8700 i Galaxy Turbo zit te spelen. Het doorzetten van dezelfde veilige strategie met je bedrijf waar je het verschil niet mee maakt. Lekker veilig en comfortabel.

Je inschrijven voor de marathon terwijl je nooit verder dan 10 kilometer hebt gelopen. Investeren in je bedrijf zonder zeker te weten of je succesvol zult worden. Voorstellen aan je team om voortaan maar 30 in plaats van 90 minuten te vergaderen, staand en met aandacht en focus. De warme douche uitlaten en je inschrijven voor een workshop van iceman Wim Hof. Worden je handjes al wat klam? Gelukkig. Dit is waar jij zult groeien!

Ik was er klaar mee. Ik wilde betekenisvol zijn, voor mezelf en anderen. Mijn dromen najagen. Mijn hart volgen. Grootsheid voelen. Impact maken. En daarvoor moest ik uit die verrekte comfort zone. Niet één keer, maar elke keer opnieuw.

Enkele maanden geleden was het moment daar. Het moment waarop ik opstond. Het moment waar ik bang voor was, maar zo naar smachtte. Ik begon een nieuw bedrijf. Investeerde opnieuw, zonder te weten of er vraag zou zijn naar mijn aanbod. Ik volgde opnieuw mijn hart en vuur. En voor de groei zal ik buiten mijn comfortzone moeten gaan. Keer op keer. En dat voelt steeds lekkerder. Een ding weet ik zeker; ik kan en wil nooit meer terug.

 

 

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin