Geen invloed? Stop wasting your energy

Pieter Schop

29 augustus 2022

Een gevoel van trots en voldoening overheerste toen ik jaren geleden de laatste ronde van het programma ‘Leef Je Droom’ heb afgesloten. Een prachtige groep deelnemers, vol in ontwikkeling, evenals ik.

Tijdens het programma vertel ik op de eerste dag altijd over het overlijden van mijn geliefde moeder, inmiddels zeven jaar geleden. En hoe deze indrukwekkende gebeurtenis mijn leven heeft veranderd. Hoe blijdschap en verdriet tijdens deze periode gemoedelijk samen kwamen.

Vaak vraag ik me af hoe ik met al die emoties kon dealen. Hoe ik ze heb kunnen laten komen en gaan. Ik kom tot de volgende zes tips.

  1. Identificeer wat je echt voelt en probeer het te beschrijven. Word je heel bewust van de emotie en probeer te ervaren waar je de emotie in je lichaam voelt en wat dat gevoel precies is.
  2. Erken en waardeer de emotie. Elke emotie komt met een reden en probeert je te ondersteunen. De emotie probeert je iets te vertellen. Geen enkele emotie is verkeerd. Blijdschap niet, maar verdriet, angst en boosheid ook niet. Het omarmen van de emotie zal je ook helpen in de communicatie met jezelf en met anderen.
  3. Word nieuwsgierig naar de emotie en ga deze onderzoeken. Zoals je ook nieuwsgierig bent naar een persoon die je ontmoet en hier meer van wilt weten. Onderzoek helpt je om oude patronen te doorbreken.
  4. Voel je vertrouwd met de emotie door terug te gaan naar een vergelijkbaar gevoel uit het verleden. Wanneer was je nog meer boos of bang? Je leeft nog steeds en hebt toen ook succesvol gedeald met de emotie. Dus nu lukt het weer.
  5. Als het je in het verleden lukte, lukt het vandaag. En als het vandaag lukt, lukt het morgen ook. Dit lijkt me een geruststellende gedachte.
  6. Omarm de emotie en onderneem actie. De emotie is er, je bent boos. Vraag je dan af wat je met je boosheid wilt. Wil je erover praten, wil je m laten zijn? Een rondje hardlopen om stoom af te blazen? Het is allemaal ok, maar stop het gevoel niet weg.

Je zult vast wel eens ervaren hebben dat je emotie een loopje met je neemt. Dat dit je blokkeert om in actie te komen, om je business verder te laten groeien. Vaak komt dit doordat je niet realiseerde wat er gebeurde. Deal met de emotie wanneer je deze volledig voelt en ervaart. Dit maakt de kans op herhaling kleiner. Wanneer je de zes stappen hebt gevolgd zul je meer controle krijgen op zowel je emoties, je leven, als je ondernemerschap.

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin