Een succesvolle caption schrijf je zo

Pieter Schop

29 augustus 2022

Meer bezoekers op je website? Meer reacties op je social post? Meer harten raken? Het is eenvoudiger dan je denkt. Het antwoord is; goede captions! Die zo treffend zijn dat iedereen je blog, post of video wilt lezen of kijken. Zo raak jij meer harten en maak je meer impact.

Wat is een caption?
Een caption is een korte tekst die je op social media plaatst onder een foto of afbeelding. Deze tekst wordt vaak ingezet om ervoor te zorgen dat een blog of video gelezen wordt. Vaak geeft de tekst ook het verband tussen een foto en het artikel weer.

5 Rake tips
In dit artikel geef ik 5 rake tips om het maximale uit zo’n caption te halen, terwijl je trouw blijft aan jouw innerlijke stem.

 1. Tip 1: Inspiratie
  Weet jij al waar je inspiratie vandaan komt? Dat is namelijk bij iedereen anders. Krijg jij je gouden inzicht tijdens een meditatie, of bij het geven of volgen van een retreat? Of valt bij jou het kwartje in gesprek met anderen? De tip: Zorg ervoor dat je weet wat jouw inspiratiebronnen zijn, en doe er je voordeel mee. Zelf heb ik altijd een notebook bij me om de headlines van mijn creatieve ingevingen op te schrijven.
 1. Tip 2: Neem je tijd
  Haastige spoed is zelden goed. Deze klassieker kunnen we volmondig toepassen bij het schrijven van goede content. Gooi niet zomaar iets over de schutting omdat je vindt dat je tijdig moet posten. De tijd dat je doelgroep crappy content pikte is voorbij. Ga er goed voor zitten. Zet je favoriete muziek op. Pak een schrijfboek en een pen en begin vanuit flow te schrijven. Er nog een nachtje over slapen om de caption aan te scherpen? Zeker doen!
 2. Tip 3: Een goed begin is het halve werk
  Val met de deur in huis. De eerst regel moet triggeren en ervoor zorgen dat je volgers verder willen lezen. Iemand kan binnen no-time afhaken. Doe hierin de zelf check; zou deze zin jou stimuleren om verder te lezen? Zo ja; you’ve got gold. Niet? Schrijf opnieuw.
 3. Tip 4: Doel
  Wat wil je met jouw caption en post bereiken? Mogelijk neig je ernaar om in elke post een aanbod te doen. Niet doen! De gouden regel is 1 om 4. Vier posts met enkel waardevolle informatie, één post met een call-to-action, bijvoorbeeld naar een gratis of betaald product of dienst. Interactie met je doelgroep is net zo belangrijk als verkoop. Bijvoorbeeld door te vragen om een mening of reactie, of door een vraag te stellen.
 4. Tip 5: Kort met Jip en Janneke
  Caption afgeschreven? Lees ‘m nog een keer met de volgende checks:
  Kan een leek het taalgebruik volgen?
  2. Zijn de zinnen eenvoudig en kort?
  Zo niet, versimpel je taal, maak zinnen korter, voorkom vaktaal en schrap onnodige woorden.

Heldere captions brengen je content naar een hoger niveau. Dat is fijn voor zowel jou als je volger. Het verhoogt kliks, likes en verkoopkansen.

Nog liever dan schrijven spar ik graag over dit onderwerp, én over de groei van jouw bedrijf. Wil je eens kort, bondig en vrijblijvend uitwisselen over je marketingstrategie, plan dan een ’30 minute call met me in. De afspraak plan je hier.

Veel plezier met schrijven!

Hartegroet,

Pieter

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin