Doorbreek je writer’s block

Pieter Schop

29 augustus 2022

Meer gave video’s opnemen? Nieuwe oefeningen uitwerken voor je training. Artikelen schrijven die werkelijk impact hebben? De sleutel hiertoe; boost je creativiteit. In dit artikel deel ik mijn 5 grootste tips die mij helpen om uit mijn writer’s block te komen. Het resultaat; een creatieve flow die motiveert om de volgende stap te zetten met je business

 1. Een klassieker die ik nu 10 jaar ken. Geleerd tijdens een training persoonlijke ontwikkeling van Remco Claassen. Ik kan er geen hout van, maar goed. Jongleren stimuleert je hersenen. Zit je in een writer’s block, pak drie ballen.
 2. Verander je omgeving.Ik werk nooit een week lang op dezelfde plek. Ik heb een heerlijke voortuin met een stabureau en isoleer me soms binnen. Daarnaast huur ik voor 200 piek een co-workplek. Lekker onder de andere ondernemers. Deze verandering prikkelt mijn creatieve ingevingen.
 3. Verandering van spijs…
  … doet eten. En zo is het maar net. Doe dingen eens op een andere manier. Neem een andere route naar huis. Loop in plaats van fiets. Doe boodschappen bij een andere winkel. Neem een andere sportles. Verandering zorgt voor verfrissing. Vraag jezelf af; wat kan ik vandaag anders doen? Schrijf het op en plan het in je agenda.
 4. Kleur en geur.
  Oranje is de kleur van plezier en creativiteit. Om die reden heb ik het ook gekozen voor mijn website. Het klinkt misschien wicked, maar een oranje vel achter je laptop heeft al effect. Bovendien koop je een replica Nederlands-elftal shirt op Marktplaats voor een tientje ;).
 5. Schrijf met pen.
  Schrijven met een pen, ben je het al verleerd? Wanneer je met een pen – en niet met een toetsenbord – schrijft, ga je minder snel. Je brein heeft zo meer ruimte om je intuïtie en ingevingen bij te houden. Ik begin vaak schrijvend op papier, en werk uit op mijn laptop. Lekker ook voor in de ochtend.

Bonustip: Zet je telefoon een dag of dagdeel uit (week mag ook). Gewoon, omdat het kan :D.

Veel succes en plezier met de tips. Begin met het toepassen van één tip, en voeg er elke week een toe. Dit kun je bijvoorbeeld op maandagochtend in je agenda zetten als reminder.

Enjoy!

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin