Dit zijn de beste work-breaks

Pieter Schop

29 augustus 2022

Dit zijn de beste work-breaks

Zitten is het nieuwe roken. Dat ik je van harte adviseer om staand te werken is dan ook geen verassing. Of je nou zit of staat, te lang naar dat beeldscherm staren is nooit goed, zelfs niet als die deadline in je nek hijgt.

Ik pak mijn break na elke 40 minuten. Hoewel jij als bewuste ondernemer natuurlijk perfect je stress weet te managen, geef ik je toch wat tips ;). Ze helpen me enorm, zeker sinds ik met cafeïne ben gestopt.

 1. Meditatie
  Met name geschikt als mijn hoofd erg overprikkeld is. Ik doe 7 minuten, vaak liggend. Begeleid door een app zoals Headspace. De spanning adem ik letterlijk uit.
 2. Dans en yoga.
  Eerst effe lekker los en daarna nog een paar goede stretches. Goud! Je voelt je soepeler, en het bevordert je concentratie en creativiteit. Precies wat je wilt als je die mailfunnel of websitetekst wilt schrijven. Maak een lijstje op je favoriete muziekapp.
 3. Qi gong.
  Lekker staand achter je stabureau. Nog niet zo ervaren, pak een filmpje op YouTube en laat je begeleiden. Qi gong is stress verlagend, verhoogt je energieniveau en helpt je lichaam te ontgiften.
 4. De Wim Hof ademtechniek.
  Een beuker als je het mij vraagt. Vol ademen, meer energie, en voor mij perfect voordat ik een stilte meditatie in stap. Lekker die opgepompte energie doorvoelen.
 5. Push-ups / pull-ups.
  Beuker 2.0. Vooral geschikt wanneer ik merk dat ik (te) veel energie in mijn lichaam hebt. Eerst een nummer hard dansen en dan lekker aan de pull-up bar hangen. Lekker hoor.
 6. Koude douche.
  Mijn lievelings (in de zomer). Met name wanneer ik meetings heb gehad of sessies heb gegeven. Fris, fruitig en alle energie van me afgespoeld.

Klaar voor de start?

Vond je dit artikel interessant en wil je je concrete stappen zetten om met jouw bedrijf sky high te gaan op een manier die bij jou past?

Ontdek wat je tegenhoudt om verder te groeien met je bedrijf. Doe de gratis test en binnen 5 minuten stuur ik je een rapport met je belangrijkste blokkades.

Pieter Schop

Pieter Schop

Mijn naam is Pieter Schop. Sinds 2014 ben ik bewust ondernemer. Het is mijn missie dat elke bewuste ondernemer binnen twee jaar na de start van zijn of haar bedrijf leeft in overvloed. Om vanuit ruimte en ontspanning bij te dragen aan de heling van mens, dier en moeder aarde. Via mijn blogs, video’s, e-books, trainingen en coachingstrajecten leer ik je vanuit vrijheid, ontspanning en plezier te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar voor groei?

Tackle de achilleshiel van jouw bedrijf en start met jouw persoonlijke groeistrategie.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin